Website HivPort vervangen - lees alle verbeteringen

U heeft het gezien: een nieuwe website, ja mag wel zeggen 'dankzij de coronacrisis'. De vorige site had geen eigentijdse "smoel" meer. En dat was niet het enige. Hieronder de veranderingen en een beetje uitleg over onze aanpak.

Leveranciersselectie

fun2designlogoTerwijl we onze eisen en wensen nog aan het uitschrijven waren, gingen we op zoek naar een passende partner. Via het netwerk van onze bestuursleden kwamen we uiteindelijk uit bij het web-development bedrijf Fun2DeSign. Eigenaar Dirk Smit heeft ervaring met non-profit organisaties en toonde direct betrokkenheid bij onze doelstelling en onze gedrevenheid. Zijn input bleek van enorme waarde bij het uitwerken en uitbreiden van onze wensen.

Allereerst: functioneel voor onze bezoekers

Bovenaan stond onze eis dat het voor bezoekers makkelijker , duidelijker en toegankelijker moest worden : naast schaalbaarheid voor mobiele telefoons wilde we vooral de toegang op de Hiv Gids verbeteren en toegang op het nieuwste nieuws rond onze activiteiten en activiteiten van partners in de stad.

Hiv Gids - makkelijker doorzoekbaar, uitgebreider, completer

HivGidsPrevSquare25Qua inhoud waren we altijd al maandelijks bezig met aanpassingen, maar de doorzoekbaarheid kon echt beter. Vanaf nu kun je selecteren op soort dienstverlening (apotheek, testppunten, maatschappelijke zorg, ontmoetingen, etc), selecteren op binnen/buiten Rotterdam, landkaartjes met locatie vinden. En daarnaast: zoeken op willekeurige steekwoorden. Wij vinden hem echt ontzettend mooi geworden. Probeer het zelf :-) HIV GIDS.

Nieuws op de voorpagina direct toegankelijk

De afgelopen 3 jaar zetten we onze nieuwsberichten voornamelijk op onze Facebook pagina en soms op Twitter. Dat was altijd veel handwerk . We merkten ook dat veel facebook-bezoekers niet graag met hun volledige naam onze Facebookpagina willen volgen. Dat hebben we nu omgedraaid: direct vanaf de home page zie je het laatste nieuws dat we hebben geplaatst en je kunt er zelf voor kiezen om eventueel als extra ook de abonneren op onze nieuwsbrief of onze social kanalen te volgen.

Samenvoeging met Hiv+Borrel Rotterdam

Vanaf het eerste begin werken we al nauw samen met de vrijwillgers van de Hiv+Borrel Rotterdam. We steunen deze borrel actief met vrijwilligerswerk maar ook met geld, website en administratie. De oude web-link naar hivborrelrotterdam.nl leidt nu direct naar een actuele pagina op onze site. Dit bespaart de vrijwilligers op tijd en de 'reclame' voor de HivBorrel wordt alleen maar beter.

webnewconstr2

Home page :  visitekaartje én uithangbord

De nieuwe home page wilden we graag wat levendiger en uitnodigender. Fotografische materialen hadden we genoeg, maar de levendigheid ontbrak en het overzicht ook. Door de toevoeging van  meer fotowerk , betere functionele indeling en levendige "scrollers" is de site niet alleen een mooi visitekaartje maar ook een uitnodigend uithangbord voor al onze activiteiten.

En dan nog 100 kleine aanpassingen, en dat ook nog eens in het Engels

We hebben gezorgd voor duidelijkere toegang op de wetteljk verplichte privacy- en cookie-verklaring , achtergrondinfo voor de belastingdienst en voor onze sponsors, een overzicht van onze samenwerkingspartners in HIV010, een betere contact-pagina, goeie koppeling aan sociale netwerken, wat het delen van informatie vergemakkelijkt, een rechttoe-rechtaan mogelijkheid om kleine of grote bedragen te doneren of te sponsren en... dat alles ook nog eens allemaal vertaald in het Engels! Yes, English ;-) Dat laatste was een zeer omvangrijke klus, vooral voor onze vrijwilligers, want na de bouw begon het grote "vullen" met inhoud.

We hebben ook nog wat weggelaten: oude nieuwsberichten

Tenslotte hebben we ook besloten om heel veel oude nieuwtjes we te laten. We hebben immers onze Facebook-pagina nog als archief. En daarnaast onze jaarverslagen. Het was teveel werk om alle oude berichten over te zetten naar de nieuwe site. De site start daarom vanaf mei 2021 met betrekkelijk weinig nieuws.

Alles bij elkaar zijn we toch wel tevreden. Niet in het minst door onze vrijwilligers en de massieve hoeveelheid vrije tijd, maar zeker ook door de méer dan gevraagde bijdrage en inzet van Dirk van Fun2DeSign. Hulde!

hivport-tab.jpg

Stichting Hiv Portaal Rotterdam komt op voor mensen met hiv in Rotterdam en omgeving.

Volg ons