Chemsex Meet-up

Waarom aandacht voor chemsex?

"Chemsex" (uit het Engels) - het gebruik van drugs ("chems") bij of tijdens seks. Het gaat dan om de stevigere middelen (geen poppers of alcohol), zoals methamfetamine ("tina"), ketamine en synthetische drugs als bijv mephedrone, 3mmc, 3cmc, 2mmc en ook blijven GHB/GBL en MDMA / XTC zeer populair. Chemsex wordt veel geassocieerd met de gay/bi-gemeenschap en is daarbij gekoppeld aan hoogrisico-gedrag.

Drugs (chems) en seks werken vaak prettig met elkaar. Chems maken losser, vrijer of zelfverzekerder en veel mensen vinden dit een fijne manier om te ontspannen.

Chemsex heeft ook nadelen en dat is per persoon verschillend. Het kan leiden tot verslaving, mentale klachten, lichamelijke gezondheidsproblemen en/of sociale isolatie, gedoe op het werk of vervreemding van vrienden en familie. Het is belangrijk dat mensen die aan chemsex doen zich bewust zijn van de mogelijke risico's en maatregelen nemen om hun gezondheid en welzijn te beschermen. Soms raakt de balans zoek en ligt verslaving op de loer, net zoals gezondheidsrisico's, inclusief het risico op hiv. 

 

"Ik kon geen balans meer houden"

Zegt een ervaringsdeskundige. Met hem en met gespecialiseerde hulpverleners zijn we in 2017 met de meet-ups gestart:  kleinschalige gespreksavonden waar homo-/biseksuele mannen hun ervaringen rond chemsex kunnen delen met elkaar, nuchter en vertrouwelijk.
Inmiddels weten we dat gesprekken over chemsex gemakkelijker zijn geworden. hebben we onze gespreksavonden veranderd. We ontvangen op de huidige meetups uitsluitend mannen die met chemsex compleet willen stoppen of er al mee zijn gestopt en dat willen blijven volhouden. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: omgaan met triggers, craving, gezondheid, herstel en hersteltijd, terugvallen, relaties en seks zonder chems.


Meet-up voor stoppers - wie precies?

 • Je bent homo/bi man en hebt ervaring met chemsex
 • Je bent gestopt met chems en worstelt soms nog met craving of terugval, OF
 • Je wilt per direct stoppen met chems
 • Je hoort graag hoe anderen het stoppen volhouden
 • Je wil ook jouw ervaring delen
Image

Maandelijks in 2024

Vooraf aanmelden is nodig: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot uiterlijk 17u op dezelfde dag
Je mag ook bericht sturen via WhatsApp naar dit speciale nummer +31615007842 <-click - alleen whatsapp, geen voice. Omdat onze e-mail over chems en seks gaat, komt hij vaak de eerste keer in de spambox. Check dat daarom even, of stuur je 06-nummer mee en je naam. Dan krijg je een superdiscreet sms/whatsapp-antwoord dat je mail is beantwoord

In 2024 (bijn) elke TWEEDE woensdag van de maand (met soms een uitzondering)
- Deur open: vanaf 19:00 u - Start: rond 19:30 u
- Einde ongeveer 21:30 u
- Adres: COC Rotterdam, Schiedamsesingel 173, 3012 BB Rotterdam (google map)
- Het COC-pand is zeer goed bereikbaar per OV maar ook met auto (betaald parkeren, centrumtarief)

Voor je agenda:
- Woensdag  10 APRIL 2024
- Woensdag 15 MEI 2024  (<- deze keer de 3e woensdag)
- Woensdag 12 JUNI 2024
- Woensdag 10 JULI 2024
- Woensdag 14 AUGUSTUS 2024
etc..

 

Eerst een keer prive kennismaken?

Niet iedereen voelt zich op z'n gemak om zomaar zo'n ruimte in te lopen. Als je liever eerst een eenmalig kennismakingsgesprek wil hebben, gewoon 1 op 1 , dan kan dat. Lees in het blok hier onderaan hoe je een afspraak maakt.


Voor wie juist niet?

Heb jij nooit aan chemsex gedaan? Of ben jij juist iemand die chemsex in zijn leven wil blijven houden?

Dan zijn deze meetups niet bedoeld voor jou. Je kunt ons wel een e-mail sturen als je vragen hebt. Zie onderaan deze pagina voor contact-info.

En verder: hoe werkt zo'n avond?

 • COC is die avond gesloten voor anderen; bel even aan bij de voordeur.
 • Vanaf 19:00u is ontvangst en koffie. De gespreksruimte is buiten het zicht van de voordeur en we starten ongeveer 19:30u
 • Er is ruimte voor maximaal 8 bezoekers op 1 avond
 • Een materiedeskundige gesprekscoach begeleidt het gesprek. Hij is goed bekend met de scene
 • Er zijn geen taboes, dus alles is bespreekbaar
 • Respect tegenover elkaar, elkaars keuzes en elkaars onderwerpen staan bovenaan.
 • Wij zorgen voor koffie, thee en water. De bar is niet open, maar napraten kan

 

Aanmelden: noodzakelijk

Door de enorme toename van chemsex in de laatste 5 jaar, merken ook wij een verschuiving van onze bezoekers. Een toenemend aantal mannen en jongens maakt zich zorgen over de eigen gezondheid. Daarom richten we ons vanaf 2023 vooral op de "stoppers".

En omdat we maar maximaal 8 mensen kunnen ontvangen, verzoeken we je om jezelf eerst aan te melden.

 

Eventueel anoniem

De meeste deelnemers gebruiken hun eigen voornaam, maar als je dat niet prettig vindt, bepaal je dat zelf. Ook kies je zelf of je eenmalig deelneemt of vaker. Zo zijn er bezoekers die maar 2 keer per jaar komen en zich daarna weer voor een tijd mentaal gesteund voelen. Anderen willen graag elke maand komen en vinden steun bij gelijkgestemden.

 

Liever eerst een privé kennismaking vooraf?

Het is mogelijk om een keer een prive-gesprek 1 op 1 te hebben met een van onze coaches. Stuur even een bericht naar Marnix via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan maken we een prive-afspraak. Hou er rekening mee dat het niet dezelfde dag kan, want we zijn vrijwilligers dus geen doorlopend spreekuur.

Een whatsapp mag ook, stuur dat naar dit nummer of gebruik de scherm-whatsapp ->
+31 6 15007842

 

Wat heeft chemsex met HivPort of hiv te maken?

Stichting HivPort organiseert deze meetups vanwege onze betrokkenheid met seksuele gezondheid. We zijn er niet om mensen te vertellen hoe ze moeten leven. Wij helpen de Rotterdamse regio met het delen van kennis, ervaring en informatie zonder vooroordelen. Wij weten natuurlijk dat aan chemsex en middelengebruik gezondheidsriscio's zijn verbonden, inclusief hiv. Als gespreksdeelnemers het willen, kunnen ze altijd het onderwerp hiv en gezondheid ter sprake brengen.

Achtergrond van dit initiatief?

 

De organisatie van de meet-ups

De Rotterdam Chemsex Meet-ups zijn een initiatief van onze Stichting HivPort. We zijn gestart na overleg met enkele ervaringsdeskundigen en hebben contact gelegd met specialistische expertise van professionals werkzaam bij stichting Mainline, Antes/Bouman, PsyQ, stichting Humanitas Rotterdam en Maasstadziekenhuis. COC Rotterdam is, dankzij hun grote relatie- en vrijwilligersnetwerk én hun gastvrije locatie in hartje Rotterdam, vanaf het eerste moment onze partner.

 

Meer weten / op de hoogte blijven  / nieuwsbrief chemsex ?

We sturen 1 á 2 keer per maand een korte nieuwsbrief en reminder uit over onze eerstvolgende meet-up en eventueel ander nieuws. Als je dat wil: stuur een eenvoudig e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ditzelfde adres kun je ook gebruiken als je specifieke vragen hebt over de meet-ups of als je eerst liever een telefonisch voorgesprek wilt. Voor deze en overige onderwerpen kun je ook bij ons terecht via de contact-pagina.

 

hivport-tab.jpg

Stichting Hiv Portaal Rotterdam komt op voor mensen met hiv in Rotterdam en omgeving.

Volg ons