dit plaatje niet gebruiken

Apenpokken (monkeypox) info avond 29 juli bij Hiv Borrel Rotterdam

mpxp upd

 

Ingelaste update over het apenpokken (monkeypox/MPX) virus tijdens Hiv+Borrel Rotterdam 29 juli 2022

 

Terwijl andere steden volop vaccineren, stellen steeds meer Rotterdammers de vraag: waarom pas vanaf augustus in regio Rotterdam??

Ons bereiken veel vragen over monkeypox, in het bijzonder over vaccinatie. Ons team van de Hiv+Borrel Rotterdam (zie pagina HivBorrel) organiseert daarom een speciale "update" om mensen bij te praten over dit onderwerp: vrijdag avond 29 juli vanaf ongeveer 21:00 uur. Het cafe is die avond open vanaf 20:00 uur en vooral bedoeld voor mensen met hiv. De update duurt een half uur en wordt gevolgd door discussie . Dan kan daarna de bar weer open als onze reguliere Hiv+Borrel / café en kun je informeel met iedereen napraten over dit onderwerp.

 

Is er een relatie tussen hiv en mpx?

Simpel gezegd: nee. Maar in de pers duiken berichten op dat de aandacht van de GGD vooral uitgaat naar mensen die PrEP (ter voorkoming van hiv) gebruiken, of veel soa's hebben én mensen met hiv. Wij willen graag voorkomen dat dit stigmatiserend gaat werken, want inmiddels is duidelijk dat je mpx kunt oplopen van alle vormen van intiem huid-contact, dus ook bijna alle vormen van seks, met of zonder condoom.

Nu al , maar zeker ook tIjdens de update gaan we in op de reden waarom bepaalde groepen toch voorrang (moeten) krijgen en waarom andere mensen zich mischien veel te veel zorgen maken. Hierbij roepen we vooral de zorgverleners op niet te "wijzen" naar mensen met bepaalde kenmerken, maar eerder te kijken naar de gedragingen van mensen. Gedrag bepaalt namelijk de verspreiding.

hivport-tab.jpg

Stichting Hiv Portaal Rotterdam komt op voor mensen met hiv in Rotterdam en omgeving.

Volg ons