Chemsex Meet-ups in Rotterdam

Gespreksavonden voor homo/bi-mannen (poz én neg) over chems en sex, zelfcontrole, gebruik en gezondheidKlik hier voor de uitvergrote flyerElke maand in Rotterdam: bijeenkomsten voor homomannen die chems met seks combineren.


In een veilige en relaxte omgeving kun je ervaringen delen en met elkaar tips uitwisselen.
Geen (voor)oordelen, geen taboes, geen verplichtingen. Een materiedeskundige coacht de avond.


Je bespreekt bijvoorbeeld:
- Zelfcontrole behouden
- Hoe houd of vind ik een balans?
- Wat zijn valkuilen of risico's?
- Hoe lang kan ik doorgaan of dit volhouden?
Voor wie (doelgroep)?

 • Je bent homo/bi man en je hebt ervaring met chemsex;
 • Je wil je chemsex-ervaringen met anderen delen;
 • Je hebt jezelf wel eens afgevraagd waar de grenzen zijn.

Ook als je recent bent gestopt met chemsex ben je welkom. Als je nooit aan chemsex hebt gedaan, dan zijn deze meetups niet bedoeld voor jou. Je kunt ons wel een e-mail sturen als je vragen hebt - zie hieronder.


Waar en wanneer?

 • COC Rotterdam, Schiedamsesingel 173, 3012 BB Rotterdam (Maps)

 • Parkeren kan in de buurt (betaald).
  OV: zeer goed bereikbaar.

 • Data 2020: steeds de 2e woensdag van elke maand:
  Woensdag 10 juni, 8 juli 12 augustus, 9 sept, 14 okt, 11 nov, 9 dec 2020

 • Van 19:30 - ca. 21:30 uur
  (Let op: inloop 19:00 tót 19:30 (i.v.m. corona hygiëne-regeltjes)

 • De COC ruimte is die avond géén horeca en gesloten voor andere bezoekers. Voor onze deelnemers zorgen we voor koffie, thee en water en je bent welkom om te blijven napraten.
Aanpassingen i.v.m. corona-richtlijnen:
 • Om voldoende onderlinge afstand te kunnen waarborgen in de ruimte van het COC-gebouw, moet de groepsgrootte beperkt blijven tot zes (6) personen.

 • Tijdige aanmelding is verstandig: e-mail naar chemsex@hivport.nl

 • Als je spontaan wil aanlopen, ben je ook welkom, tenzij..... tenzij het maximum aantal personen al is bereikt. Dat risico bepaal je zelf. De organisatie kan geen e-mail beantwoorden na 18.00 uur op de avond zelf.

Vooraf aanmelden of gewoon inlopen?
 • Aanmelden is noodzakelijk vanwege de bovengrens van het aantal deelnemers. Kom je spontaan langs de voordeur, dan kun je alleen naar binnen als we het maximum nog niet hebben bereikt (corona-regeltjes)
 • Inloop tussen 19:00 en 19:30 uur - er is altijd iemand die je ontvangt bij de voordeur.


Is er een nieuwsbrief?
 • Ja, we sturen 1 of 2 keer per maand een reminder uit om je te herinneren aan de eerstvolgende meet-up. Als je dat wil: stuur een eenvoudig e-mailtje naar chemsex@hivport.nl .

Anoniem deelnemen?
 • Je kiest en bepaalt zelf met welke naam je je laat aanspreken.
 • Ook bepaal je zelf of je eenmalig deelneemt of vaker.


Is dit speciaal voor hiv-positieve of hiv-negatieve mannen?
  Nee, totaal niet. We maken geen onderscheid, ook niet op basis van hiv-status. We weten natuurlijk best dat aan chemsex gezondheidsriscio's zijn verbonden. Je kunt altijd, als je daar zelf behoefte aan hebt, het onderwerp hiv en gezondheid ter sprake brengen.


Over de organisatie
  De Rotterdam Chemsex Meet-ups zijn een initiatief van ons, Stichting HivPort. Bij de opzet vanaf eind 2917 waren ervaringsdeskundigen betrokken en konden we gebruik maken van specialistische expertise van individuele medewerkers werkzaam bij van Mainline, PsyQ, Humanitas Rotterdam en Maasstadziekenhuis.
  Met COC Rotterdam werken we sinds 2018 samen vanwege hun vrijwilligersnetwerk, relatienetwerk en hun gastvrije locatie in hartje Rotterdam centrum.
  In de praktijk worden de maandelijkse gespreksavonden gecoacht door de vrijwillige inzet van professionals uit diverse organisaties.


Meer weten?
  Je kunt altijd een e-mail sturen met vragen of suggesties over de maandelijkse meet-ups of over chemsex in het algemeen: chemsex@hivport.nl


Meetings in andere steden? In Den Haag & Amsterdam
  Wil je aan een gespreksavond deelnemen in een andere stad of op een andere dag? Dat kan... van tijd tot tijd zijn er bijeenkomsten in andere steden. In amsterdam is het het meest frequent. Kijk op de site van Stichting Mainline op de eerste en derde woensdag van de maand. Zie deze pagina van Mainline voor alle info.


Oud nieuws 2019: "SPECIAL CHEMSEX INS & OUTS"
  Op dinsdag 12 november 2019 organiseerden HivPort, Mainline en Humanitas gezamenlijk met hun sponsors een speciale avond over "alles wat je altijd al had willen weten over chemsex maar nooit durfde vragen". Een goed gevulde zaal van bijna 100 bezoekers hoorde en zag op het podium van WORM Theater Cafe van experts, gebruikers, ex-gebruikers hun ervaringen. Een goeie interactie met de zaal leidde tot interessante en spannende vragen en dilemma's.
HivPort bedankt deze organisaties voor hun expertise en steun: